SIEKANE KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA I CUKINII

Siekane kotlety z piersi kurczaka i cukinii goszczą na moim stole dość często. Idealnie smakują podane na ciepło jako dodatek do obiadu, ale też podane na zimno jako przekąska. Przygotowane są w kilka chwil, a smakują obłędnie. To taka alternatywa dla tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. Zarówno ja jak i moja rodzina bardzo lubimy takie urozmaicone kotlety.



Odkąd mam robot do sałatek i deserów marki Kohersen to desery lodowe przygotowuję bardzo często (przepis już wkrótce). Lody przygotowane są dosłownie w kilka chwil, wystarczy tylko zamontować do urządzenia końcówkę do lodów. Jednak robot ten nie służy tylko do przygotowania 
deserów. 


Posiada w zestawie aż 6 tnących nakładek wykonanych ze stali nierdzewnej:
* do cięcia cienkich, gładkich plastrów
* do cięcia grubych, falistych plastrów
* do gruboziarnistego tarcia
* do drobnego tarcia
* do rozdrabniania / ścierania
* do cięcia ziemniaków na frytki





Dzięki takim nakładkom można przygotować ulubione surówki na obiad, poszatkować kapustę, zetrzeć ziemniaki na placki czy pokroić w plasterki ogórka na mizerię.
Całe urządzenie o mocy 150W jest niewielkich rozmiarów, dzięki temu nie zajmuje dużo miejsca na blacie kuchennym lub w szafce. Dlatego też idealnie sprawdzi się w małych kuchniach. Dla mnie taki robot to duża pomoc i ułatwienie w kuchni. Dlatego też kochani jeśli poszukujecie urządzenia, które skróci Wam tarcie ziemniaków, kroić ziemniaki na frytki bądź przygotować smaczne desery to ja polecam robot marki Kohersen. 




Na stronie producenta znajdziecie nie tylko to urządzenie, ale też inne, a także garnki i patelnie, które również mam, używam każdego dnia, a one nadal wyglądają jak nowe.

Siekane kotlety z piersi kurczaka i cukinii- składniki:
* 1 większa podwójna pierś z kurczaka
* 1 cukinia
* 2 jajka
* 2 kopiate łyżki mąki pszennej
* sól i pieprz czarny mielony do smaku
* 2 łyżki majonezu
* olej do smażenia

Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, cukinię razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 
Do miski przełożyć pokrojone mięso, startą cukinię, wsypać mąkę, sól, pieprz czarny, wbić jajka, dodać majonez. Masę wymieszać do połączenia składników.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać porcje masy, kłaść na rozgrzany olej. Smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron.



Wpis powstał przy współpracy z marką Kohersen.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)