Zupa krem z kukurydzy konserwowej- składniki:
* 450 ml bulionu warzywnego
* 1 puszka kukurydzy konserwowej
* 1 cebula
* 1 łyżka masła
* do smaku sól, pieprz czarny mielony, papryka ostra, papryka słodka, gałka muszkatołowa
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w piórka. W garnku rozpuścić masło, podsmażyć cebulę. Całość zalać bulionem, dodać kukurydzę konserwową wraz z zalewą. Wsypać odrobinkę soli, czarnego mielonego pieprzu, papryki ostrej, papryki słodkiej i szczyptę gałki muszkatołowej. Garnek zakryć pokrywką, gotować na średnio nagrzanym palniku grzewczym około 20 minut. Tak przygotowaną zupę zblendować na gładki krem. Na koniec jeszcze ewentualnie doprawić do smaku.
Patrycja zrobiłam ta zupkę ,jest pyszna dziękuję
OdpowiedzUsuń