wtorek, 21 marca 2017

NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I KUKURYDZĄ

Pyszne naleśniki z kurczakiem, pieczarkami i kukurydzą to moja propozycja na obiad. Naleśniki w takiej formie są bardzo syte, podsmażone na patelni stają się chrupiące.
Doskonała odmiana dla tradycyjnych naleśników.




Do wykonania farszu użyłam kukurydzy konserwowej od Jamar .
Użyłam również przypraw Skworcu.

Składniki na farsz:
* 1 kg piersi z kurczaka
* 1 cebula
* około 10 pieczarek
* 1 puszka kukurydzy konserwowej
* 1/2 szklanka wody
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz, przyprawy

Potrzebne będą również naleśniki- przepis tutaj.

Wykonanie:
Usmażyć naleśniki.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, natomiast cebulę w cienkie plasterki. Wszystko umieścić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawami. Smażyć do momentu odparowania wody z patelni. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę konserwową i zalać wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Wszystko wymieszać i dusić przez około 3-4 minuty na małym ogniu.
Na naleśnika nakładać na środek farsz i zawijać w kopertę. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Najlepiej smakuje na ciepło.



























1 komentarz:

  1. Zrobiłam dziś na obiad tylko troszkę inaczej ale pomysł super.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...