Składniki:
* 20 plasterków szynki konserwowej
* 400 g serka typu almette naturalny
* 1 łyżka majonezu
* około 80 g ziaren słonecznika
Wykonanie:
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Serek wymieszać z majonezem, dodać słonecznik, wymieszać.
Każdy plasterek szynki posmarować serkiem, zawijać w rulonik.
Pyszna propozycja
OdpowiedzUsuńapetyczna propozycja
OdpowiedzUsuńWygląda super.
OdpowiedzUsuńPrzepyszne 🙂, ja osobiście blenduję słonecznik i dodaje jeszcze czosnku przepuszczonego przez praskę 😁.
OdpowiedzUsuńPrzy kolejnej okazji koniecznie sprawdzę wersję z czosnkiem :)
UsuńZrobiłam roladki,wyszły pyszne.Ziarenka słonecznika nadają rewelacyjnej chrupkości dlatego absolutnie nie polecam blendowania.
OdpowiedzUsuńOj tak, słonecznik robi tu robotę, pozdrawiam :)
Usuń