ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ Z SERKIEM I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

Chcąc na szybko przygotować przekąski na imprezę polecam roladki z serkiem topionym. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut a efekt zadowoli każdego. Idealne jako przekąski do alkoholu, na imprezy lub spotkania z przyjaciółmi. Szybko, prosto, tanio i smacznie :)



Składniki:
* 20 plasterków szynki konserwowej
* 400 g serka typu almette naturalny
* 1 łyżka majonezu
* około 80 g ziaren słonecznika

Wykonanie:
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Serek wymieszać z majonezem, dodać słonecznik, wymieszać.
Każdy plasterek szynki posmarować serkiem, zawijać w rulonik.



7 komentarzy:

  1. Przepyszne 🙂, ja osobiście blenduję słonecznik i dodaje jeszcze czosnku przepuszczonego przez praskę 😁.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przy kolejnej okazji koniecznie sprawdzę wersję z czosnkiem :)

      Usuń
  2. Zrobiłam roladki,wyszły pyszne.Ziarenka słonecznika nadają rewelacyjnej chrupkości dlatego absolutnie nie polecam blendowania.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)