ORZECHOWE GOFRY (Z MASŁEM ORZECHOWYM)

Dziś proponuję Wam gofry, ale w ciut innej odsłonie. Wystarczyło do ciasta dodać masło orzechowe a gofry zjadła nawet moja córka, która jak twierdzi, nie lubi orzechów :) Pyszne, delikatne, idealne na przekąskę, na piknik, czy spacer. Chwila pracy a efekt wow :)



Składniki:
* 2,5 szklanki mąki pszennej
* 3 łyżki masła orzechowego (użyłam pasty orzechowej crunchy Radix- bis)
* 2 jajka
* 2 szklanki mleka
* 1 łyżka cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka oleju

Wykonanie:
Masło orzechowe i całe jajka wymieszać w misce mikserem. Dodać pozostałe składniki i ponownie dokładnie wymieszać mikserem.
Gofrownicę nagrzać. Łyżką wylewać porcje ciasta, piec gofry kilka minut (czas pieczenia zależny jest od gofrownicy i jej mocy).




1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)