Składniki:
* 2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapustę kiszoną z marchewką kiszonki Niemiec)* 30 g suszonych podgrzybków
* 400 g kiełbasy typu śląska
* 100 g koncentratu pomidorowego
* 5-6 liści laurowych
* 5-6 ziaren ziela angielskiego
* 10 ziarenek pieprzu czarnego
* 10 suszonych śliwek
* 400 g żeberka wieprzowego
* 2 łyżki oleju
* przyprawa do bigosu (według uznania)
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju.
Kapustę kiszoną drobno pokroić.
Wszystkie składniki na bigos umieścić w wolnowarze. Nastawić na 6h na funkcję LOW. Bigos co jakiś czas przemieszać.
Zapraszam Was na mój kanał na YouTube, gdzie możecie zobaczyć wykonanie bigosu --> kliknij tutaj
Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na Instagramie --> kliknij tutaj
nie dodawala pani do bigosu zadnego plynu?
OdpowiedzUsuńnie :)
Usuń100 g koncentratu z przepisu chodzi o taki bardzo gęsty koncentrat czy o taką bardziej płynną passate
OdpowiedzUsuńGęsty koncentrat :)
UsuńJa właśnie mam w domu swój crock pot bardzo pojemny jest ale nie robiłam w nim bigosu. Hm dzisiaj na obiad będzie bigos.
OdpowiedzUsuń