GOFRY BĄBELKOWE+ RECENZJA GOFROWNICY DEZAL

Dziś zapraszam Was na pyszne gofry bąbelkowe po angielsku zwane też bubble waffles. Gofry te najczęściej podawane są z bitą śmietaną, lodami i owocami, powidłami lub zwyczajnie posypane cukrem pudrem. Są przepyszne, a wykonać je można samodzielnie w domu w kilka chwil. Jednak potrzebna jest do tego specjalna gofrownica. Jaką wybrać? Ja polecam gofrownicę Dezal. 

O gofrownicy do wypiekania tradycyjnych gofrów firmy Dezal pisałam Wam 2 lata temu --> kliknij tutaj. Dodam tylko, że mam ją nadal i korzystam do dziś, nic się z nią nie dzieje. 
Tym razem do testów otrzymałam gofrownicę bąbelkową tej samej firmy. 



Gofrownica Dezal BĄBLE MINI to sprzęt, który posłuży Wam na lata. Dzięki wysokiej mocy (bo aż 1300W) gofry wychodzą pyszne, chrupkie i dobrze wypieczone. Dostępna jest w 4 kolorach: 
* biały
* czarny
* czerwony
* inox
Gofrownice Dezal otwierają się pod kątem 180', wyposażone są w lampki kontrolne, które sygnalizują nam moment odpowiedniego nagrzania płyty. Co ważne, płyty gofrownicy nie trzeba smarować olejem przed polaniem ciasta, ponieważ są nieprzywieralne. 



Uważam, że jak już inwestować to warto właśnie w sprzęt firmy Dezal. Jest to wysokiej jakości sprzęt, który posłuży na długo. Bardzo łatwy w obsłudze, doskonały do przygotowania chrupiących, rumianych gofrów takich jak z budki nad morzem (a może i nawet lepsze ;)). Jest to również doskonała propozycja na prezent dla każdej pani domu. 
Ja jestem bardzo zadowolona.  Mam w domu opiekacz, gofrownicę a teraz doszła gofrownica bąbelkowa. Oj będą pyszne gofry serwowane na deser.



Przepis na gofry bąbelkowe:
* 2 szklanki mąki pszennej
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 łyżki cukru
* 3 jajka
* 3/4 szklanki oleju
* 1,5 szklanki mleka
* 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
* szczypta soli

Wykonanie:
Do miski wsypać wszystkie suche składniki, wymieszać. Dodać wszystkie płynne składniki, wymieszać dobrze mikserem. Na rozgrzaną gofrownicę wylewać porcje ciasta, piec gofry około 2,5-3 minuty. 
Upieczone gofry mozna posypać cukrem pudrem albo zawinąć w rożek i napełnić je ulubionymi dodatkami, np lodami, śmietaną, kremem, owocami.











2 komentarze:

  1. Czy po upieczeniu tego gofra bąbelki są chrupiące czy miękie. Jadłam takie gofry i bąbelki wyglądały jak zakalec. 😪

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)