PIECZARKI DUSZONE Z CEBULĄ

Pieczarki duszone z cebulą to pyszny dodatek do obiadu lub np podane na ciepło z pajdą chleba. Ich przygotowanie nie jest ani pracochłonne ani tym bardziej czasochłonne. Wystarczy wszystko pokroić, chwilę poddusić i gotowe. Tak przygotowane pieczarki bardzo często zastępują nam surówkę a najczęściej podaję je do kotletów czy klopsów mielonych. Lubicie takie proste dodatki?
Składniki na pieczarki duszone z cebulą:
* 500 g pieczarek
* 2 cebule
* 2 łyżki masła
* sól i pieprz czarny mielony do smaku

Wykonanie:
Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni roztopić masło. Wsypać pokrojone pieczarki i cebulę, smażyć co chwilę mieszając. Kiedy pieczarki puszczą już wodę wsypać do smaku sól i pieprz, Całość nadal dusić co chwilę mieszając, do czasu, aż woda z patelni odparuje.








3 komentarze:

  1. super przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. mlody_arnold29.08.2023, 10:56

    dziekuje bardzo wlasnie bedziem robic krokety
    i sie zastanawialim hm: ,, ile cebol na PieczArki" a tu odp dzia wielkie

    my wgl robimy krokety tak ze nalesnikuw potem nie smazym w bolce tartej bo za tlosto bybylo ale to wedle oznania

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)