Kotlety schabowe z musztardą- składniki na 6 kotletów:
* 6 plastrów schabu bez kości
* 8-9 łyżeczek musztardy sarepskiej
* 2 jajka
* bułka tarta
* sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona do posypania mięsa (użyłam przypraw Skworcu)
* olej do smażenia
Wykonanie:
Każdy plaster schabu cienko rozbić przy pomocy tłuczka. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką mieloną z obu stron. Następnie każdy plaster mięsa z każdej strony posmarować musztardą.
Do jednej miseczki wbić jajka, rozklepać je przy pomocy widelca. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy plaster schabu obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron.
o kurde, ale dobry pomysl :) ostatnio mam wkrętkę na sos musztardowy, więc spróbuję na dniach :) dzięki zainspirację :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że zainspirowałam, pozdrawiam :)
Usuń