KOTLETY SCHABOWE Z MUSZTARDĄ

Tradycyjny kotlet schabowy wcale nie musi być nudny. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, soczyste i intensywne w smaku kotlety schabowe z musztardą. Panierka nie jest za gruba, doskonale przylega do mięsa i jest mega chrupiąca. Czy schab i musztarda to dobre połączenie? Uważam, że tak, ponieważ dodatek musztardy bardzo dobrze wpływa na smak mięsa. Kto z Was próbował już dodać musztardy do kotletów?


Kotlety schabowe z musztardą- składniki na 6 kotletów:
* 6 plastrów schabu bez kości
* 8-9 łyżeczek musztardy sarepskiej
* 2 jajka
* bułka tarta
* sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona do posypania mięsa (użyłam przypraw Skworcu)
* olej do smażenia

Wykonanie:
Każdy plaster schabu cienko rozbić przy pomocy tłuczka. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i papryką słodką mieloną z obu stron. Następnie każdy plaster mięsa z każdej strony posmarować musztardą. 
Do jednej miseczki wbić jajka, rozklepać je przy pomocy widelca. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy plaster schabu obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron. 





2 komentarze:

  1. o kurde, ale dobry pomysl :) ostatnio mam wkrętkę na sos musztardowy, więc spróbuję na dniach :) dzięki zainspirację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że zainspirowałam, pozdrawiam :)

      Usuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)