sobota, 1 kwietnia 2017

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

Pasta jajeczna to prosty ale smaczny pomysł na pyszne śniadanie. Tym razem miałam ochotę na taką zwykła tylko ze szczypiorkiem i oto jest :) Powoli nudzą mi się wędliny i sery a z pastą jajeczną jest tak, że za każdym razem można dodać inny składnik i już jest inny smak.
Świetnie sprawdzi się również na śniadanie wielkanocne.




Na blogu znajdziecie również przepis na pastę jajeczną z serem i ogórkiem kiszonym oraz na pastę z makreli wędzonej.


Składniki:
* 8 jajek ugotowanych na twardo
* sól i pieprz do smaku
* 1 łyżka majonezu
* pół łyżeczki musztardy sarepskiej
* szczypiorek drobno posiekany

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, drobno posiekany szczypiorek i wszystko wymieszać. Odstawić na około godzinę.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...