Cynaderki (nerki wieprzowe) z cebulą- składniki:
* około 1 kg nerek wieprzowych
* 2 cebule
* 3-4 łyżki oleju
* do smaku sól, pieprz czarny mielony, suszony majeranek (użyłam przypraw Skworcu)
* woda do gotowania nerek
Wykonanie:
Nerki wieprzowe oczyścić, pokroić w plasterki. Przełożyć je do garnka, zalać wodą. Gotować około 3-4 minuty od momentu zagotowania się wody. Ugotowane nerki wyjąć z wody na durszlak, osuszyć.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić ją na średnio nagrzanym palniku grzewczym. Następnie dodać nerki, wsypać do smaku sól, świeżo zmielony pieprz i majeranek. Całość smażyć około 5 min na średnio nagrzanym palniku grzewczym, co chwilę mieszając.
Dzisiaj skorzystałem z przepisu. Myślę że będzie ok. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
Usuń