* 400 g mięsa gotowanego z rosołu (np. uda z kurczaka, waga już bez skóry i kości)
* 300 g gotowanych warzyw z rosołu (marchewka, seler, pietruszka)
* 70 g cebuli
* 1 jajko
* płaska łyżeczka soli
* pół płaskiej łyżeczki słodkiej mielonej papryki
* pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
* 40 ml oleju
* 60 ml rosołu
Wykonanie:
Mięso (pozbawione skóry i kości) oraz warzywa przepuścić przez maszynkę.
Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, pokroić ją w bardzo drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju. Do miski ze zmielonym mięsem dodać podsmażoną cebulę, jajko, przyprawy oraz wlać rosół. Masę mięsną dobrze wyrobić najlepiej dłonią. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć mięsną masę, wyrównać wierzch. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec pasztet około 50-60 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Cebulę obrać, pokroić ją w bardzo drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju. Do miski ze zmielonym mięsem dodać podsmażoną cebulę, jajko, przyprawy oraz wlać rosół. Masę mięsną dobrze wyrobić najlepiej dłonią. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć mięsną masę, wyrównać wierzch. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec pasztet około 50-60 minut.
Polecam także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)