ROLMOPSY Z OGÓRKIEM KISZONYM I CEBULĄ W ZALEWIE OCTOWEJ- przepis
Rolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej to nic innego jak filety śledziowe zawijane z warzywami.
DORSZ OPIEKANY W ZALEWIE OCTOWEJ- przepis
W zalewie octowej można przygotować w zasadzie każdą rybę. Dziś mam dla Was propozycję dorsza opiekanego w zalewie octowej. Doskonała przekąska na zimno, zazwyczaj rybę w tej postaci przygotowuję bezpośrednio w słoiki i otwieram, gdy tylko mam na to ochotę.
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU- przepis
Śledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w sosie pomidorowym z cebulką i nutką słodyczy uzyskaną po dodaniu rodzynek lub suszonych śliwek. Pyszna potrawa pochodząca z Kaszub, a że pochodzę z tych stron, więc śledzie w tej odsłonie co roku goszczą na moim stole wigilijnym.
ŚLEDZIE Z CEBULĄ W OLEJU LNIANYM- przepis
Proponuję Wam przepis na śledzie z cebulą w oleju lnianym. Powinny leżakować w lodówce około 4 dni ale zaręczam, że warto na nie zaczekać. Smakują rewelacyjnie, szybkie w przygotowaniu. Polecam :)
ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULĄ I ŻURAWINĄ- przepis
Bardzo prosty i szybki przepis na śledzie w oleju z podsmażaną czerwoną cebulką i suszoną żurawiną, która doskonale przełamuje smak ryby. Tak przygotowane danie można podać na wigilijnym stole, sylwestrze, albo jako przekąski na różne imprezy okolicznościowe.
RYBA W ZALEWIE POMIDOROWO- OCTOWEJ- przepis
Idealna na Wigilię, sylwestra, na imprezy karnawałowe lub tak po prostu bez okazji :) Najlepiej smakuje po około 2 dniach "leżakowania" w lodówce. Tak przygotowaną rybę można również zamknąć w słoiki, wystarczy zalać gorącą zalewą, zakręcić słoik i pasteryzować około 10 minut. Ryba jest pyszna, słodko- kwaśna.
RYBA PO GRECKU- przepis
Ryba po grecku to w wielu domach jedna z 12 potraw na wigilijnym stole. Chociaż ja lubię rybkę po grecku od tak a nie tylko raz w roku :)
Jest to pyszna rybka pokryta warzywną pierzynką. Tania i łatwa w przygotowaniu, nie znam osoby, która nie lubiłaby tejże potrawy.
Jest to pyszna rybka pokryta warzywną pierzynką. Tania i łatwa w przygotowaniu, nie znam osoby, która nie lubiłaby tejże potrawy.
ŚLEDZIE W ŚMIETANIE- przepis
Śledzie w śmietanie są idealne jako danie wigilijne bądź jako codzienna przekąska. Przygotować je można w kilka chwil, wystarczy tylko kilka składników i możemy się zajadać pysznymi śledzikami :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)